Opcje dostawy

Do wyboru dostawa do Paczkomatów InPost, kurierem DPD lub InPost

Szybka wysyłka

Towar wysyłam w ciągu 24 godzin

Bezpieczne płatności

Na stronie skorzystasz z bezpiecznych płatności elektronicznych

ODŻYWCZO-REGENERUJĄCY OLEJEK DO JOGI TWARZY

OLEJEK KWIATOWY FLORAL FLOW
LAWENDA, DRZEWO RÓŻANE, JAŚMIN na bazie olejów z pestek winogron, pestek ostropestu plamistego i oleju jojoba.

Najcenniejsze olejki eteryczne zebrane w jednym miejscu, aby nie tylko przysłużyć się dojrzałej cerze, ale również uspokoić i zrelaksować.

75,00 

Dostawa od 12 zł / Wysyłka w 24 h

OLEJEK LAWENDOWY

Olejek lawendowy jest najważniejszym olejkiem znanym w aromaterapii. Pozyskiwany jest z dziko rosnącej lawendy zbieranej na wzgórzach Prowansji.

Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, regeneruje skórę, przyspiesza gojenie się ran. Jest tez używany na wypryski, trądzik, zapalenie skóry, czyraki, poparzenia słoneczne.

Dzięki dużej zawartości substancji czynnych pozytywnie wpływa na wygląd skóry, działa między innymi: odmładzająco i wygładzająco.

Olejek lawendowy bezpośrednio wpływa na ośrodkowy układ nerwowy, co za tym idzie zmniejsza spontaniczną aktywność ruchową, minimalizuje stany napięcia nerwowego, uczucie niepokoju oraz problemy z zasypianiem. Wykazano również działanie antydepresyjne, przeciwlękowe oraz uspokajające.

Stosowany w aromaterapii jest to przyjemny i przede wszystkim naturalny sposób na odprężenie, a także na zwalczanie lub zmniejszanie niektórych dolegliwości bólowych.

OLEJEK Z DRZEWA RÓŻANEGO

Olejek z drzewa różanego posiada działanie przeciwzmarszczkowe, uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek. Pobudza rozwój komórek i regeneruje tkanki, tym samym jest doskonały na trądzik, również różowaty, blizny i zapalenia skóry. Jest skuteczny w leczeniu suchej egzemy, zmian skórnych o podłożu bakteryjnym i wirusowym. Wspomaga pielęgnację skóry suchej i wrażliwej, alergicznej, skłonnej do wysypki alergicznej, pękania naczynek krwionośnych, podrażnień. Zmiękcza naskórek, odżywia, eliminuje szorstkość, pękanie i łuszczenie.

Stosowany do pielęgnacji ciała poprawia mikro-krążenie śródskórne, normalizuje przemianę materii i krążenie płynów.

W aromaterapii ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany jest w stanach wyczerpania fizycznego i apatii. Łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem oraz mdłości. Jego zapach stymuluje namiętność, sprzyja atmosferze zmysłowości, pomaga w oziębłości seksualnej i pobudza wyobraźnie erotyczną.

OLEJEK JAŚMINOWY

Olejek jaśminowy posiada szereg właściwości leczniczych i pielęgnacyjnych, które w wielu regionach świata docenia się już od wielu setek lat. Sam kwiat jaśminu posiada charakterystyczny, mocny, słodki zapach, tak ja większość roślin kwitnących w nocy.

Olejek jaśminowy poprawia cyrkulację krwi, dzięki czemu opóźnia starzenie się skóry. Doskonale pielęgnuje skórę suchą, odwodnioną i łuszczącą się. Działa antyseptycznie – wspomaga proces gojenia się ran i blizn.

W aromaterapii wykorzystywany dla poprawy samopoczucia i stanu zdrowia. Łagodzi stres i lęk, ma pozytywny wpływ na stan umysłu, aromat jaśminu pobudza organizm do wydzielania hormonu szczęścia. Zmniejsza stan napięcia mięśni, dlatego stosuje się go w celu uspokojenia i rozluźnienia.

Co więcej, znany jest on jako afrodyzjak (kwiat jaśminu kwitnący w nocy to symbol miłości).

OLEJ Z PESTEK WINOGRON

Olej z pestek winogron doskonały jest dla każdego rodzaju skóry: suchej, wrażliwej, naczynkowej i trądzikowej. Jest bardzo lekki, nie pozostawia tłustej powłoki na skórze. Zawiera spore ilości witaminy E, która odżywia skórę, dobrze ją nawilża i przywraca zdrowy koloryt.

Olej z pestek z winogron zawiera antyoksydanty, które walczą z wolnymi rodnikami w skórze i spowalniają procesy starzenia. Olej ujędrnia skórę, można więc zaliczyć go do grupy substancji przeciwstarzeniowych. Przy regularnym stosowaniu olej ten sprzyja w walce z cieniami pod oczami.

OLEJ Z PESTEK OSTROPESTU PLAMISTEGO

Olej z pestek ostropestu plamistego polecany jest do każdego typu cery. Ukrywający się pod wdzięcznie brzmiącą łacińską nazwą Silybum marianum ostropest plamisty, to roślina jednoroczna z rodziny astrowatych, podobna do ostu, pochodząca z basenu Morza Śródziemnego.

Olej z pestek ostropestu plamistego znakomicie nadaje się do leczenia zmian skórnych. Może pełnić rolę naturalnego kosmetyku, który przeciwdziała przesuszeniu i stymuluje regenerację skóry. Olej będzie pomocny w łagodzeniu m.in. oparzeń, trudno gojących się ran, podrażnień, egzemy, zrogowaciałego naskórka, objawów alergii skórnych, łuszczycy, rumienia i zmian ropnych.

Skóra systematycznie pielęgnowana olejem z ostropestu staje się bardziej nawilżona, elastyczna, jędrna i odżywiona. 

OLEJ JOJOBA

Olej jojoba wytwarza się z krzewu Simmondsia Chinensis, rosnącego m. in. w Ameryce Południowej, Hiszpanii, Afryce. 

Skład chemiczny oleju jojoba bardzo przypomina ludzkie sebum – estry woskowe zawarte w łoju skórnym i w olejku jojoba są zbliżone swoją budową w około 30%. Olej pomaga zachować równowagę sebum w skórze, dlatego polecany jest zarówno osobom, które mają cerę tłustą, produkującą łój w nadmiarze, jak i posiadaczom cery suchej, wytwarzającej mniej sebum niż potrzebuje. Olej jojoba działa na skórę nawilżająco, dodaje blasku, jednocześnie nie sprawiając, że skóra staje się „świecąca”.

Jednym ze składników oleju jojoba jest witamina E. To naturalny antyoksydant, czyli substancja neutralizująca działanie wolnych rodników, które przyspieszają proces starzenia skóry. Co więcej, witamina E chroni skórę przed utratą włókien kolagenu i elastyny dzięki czemu dłużej zachowuje jędrność i elastyczność.

Na syntezę elastyny i kolagenu wpływają również zawarte w oleju jojoba: witamina A i fitosterole. Te ostatnie napinają skórę i wygładzają zmarszczki.

Stosowanie:                                                                                                                                                                                                                                        Na oczyszczoną twarz do masażu lub w celach pielęgnacyjnych – wmasuj delikatnie olejek w skórę twarzy, szyi i dekoltu uprzednio rozgrzewając go w dłoniach. Olejek z powodzeniem można również stosować jako zamiennik kremu na dzień i noc.

 

Informacje techniczne

Olejek opracowany przez zespół naukowy firmy Innosil Sp. z o.o.

Produkty certyfikowane najwyższej jakości

Nietestowane na zwierzętach

Skład:

INCI: Silybum marianum seed oil, Vitis vinifera seed oil, Simmondsia chinensis oil, Jasminum grandiflorum flower extract, Aniba rosaeodora wood oil, Lavendula angustifolia herb oil

Dodatkowe informacje

Informacje dodatkowe

Pojemność

50 ml

Mogą Cię zainteresować również te produkty: